Demo Kweker A'Dam 2018 - Pulled GREEN Jackfruit
Another successful, Street Food themed, cooking demo at De Kweker in Amsterdam.
With: Thais Koken met Noi
Vegan "Pulled Pork". Made with Aroy-D Young Green Jackfruit in a rice paper summer roll with a Aroy-D coconut/curry dip.
Ingrediënten:
1 blik AROY-D green jackfruit
1tl suiker
10 bladeren van ijsbergsla
50 ml water
5 gr komkommer reepjes (5 cm lang)
2 el lichte soyasaus
2 gr bosui in reepjes van (5 cm lang)
2 el olie
5 gr wortels in reepjes van (5 cm lang)
1 ui gesnipperd
2 tl Chinese 5 spice powder
2 tenen knoflook fijn gehakt
10 st rijstvellen
Bereidingswijze:
Giet de Aroy-d Green Jackfruit af. Snijd van elke driehoek de harde puntjes eraf, zodat je alleen het vezelachtige vruchtvlees overhoudt. Spoel de jackfruit af onder koud water. Trek de jackfruit los van elkaar met een vork, zodat je de structuur van pulled pork krijgt.
Verhit de olie in de wok en voeg knoflook en uien toe. Fruit deze aan tot ze goudbruin zijn. Voeg de jackfruit, soyasaus, suiker,
water en de 5 spice poeder toe. Wok alles 10 minuten en laat het afkoelen.
1. Maak 1 rijstvel nat met lauw water en leg de komkommer, wortels, bosuien, ijsbergsla en gewokte green jackfruit horizontaal in rijstvel en rol het op als een loempia. 2. Rol naar boven net voorbij middelste gedeelte. 3. Vouw de zijkanten naar binnen.
4. Rol verder naar boven.
DIPSAUS:
Ingrediënten:
1 el olie
1 tl COCK rode curry pasta
1 tl suiker
50 ml AROY-D kokosmelk
½ tl zout
100 gr (Jean baton vegan mayonaise)
Bereidingswijze:
Verhit de olie in een kleine pan op zacht vuur. Voeg de Cock curry pasta toe. Roer zachtjes door tot ze goed samen
gemengd zijn. Voeg de Aroy-d kokosmelk, suiker en zout toe. Breng het aan de kook en laat het afkoelen.
Meng de saus met de mayonaise. (vegan)
Download Recipe (PDF):
Vegan Summer roll with pulled
GREEN Jackfruit